Starry Night bundelt muziek, dans, toneel en literatuur op één avondwandeling, als een kleine kunstnacht. Vrij naar het gelijknamige, wereldberoemde schilderij van Vincent van Gogh laat het publiek zich onderdompelen in een inspirerende nacht vol sterren, letterlijk en figuurlijk.

Na een zeer geslaagde editie in 2016, behouden we in 2017 hetzelfde format. In deze editie stelt u samen het programma samen met een vooraf af te halen programma en plattegrondje! We maken het u extra moeilijk, want het is onmogelijk alle locaties te bezoeken. Kiezen dus!

De avond start bij Het Gele Huis. Het programma is zo goed als rond en het belooft weer een zeer bijzondere avond te worden. Binnenkort komt hier op de website het programma van komend jaar, dus houd het in de gaten!

Om u een idee te geven hieronder nog het programma van vorig jaar.

“In elke Starry Night schuilen de beginselen van Rotor: kunst, cultuur en toeval.”

Het publiek bezoekt in kleine groepen verschillende locaties waar het kan genieten van korte presentaties van de meest uiteenlopende, artistieke disciplines: theater, dans, film, muziek, literatuur en beeldende kunst of performance. Dit jaar kun je als publiek je eigen route en programma samenstellen. Voor een voorstelling reserveren is niet mogelijk, het kan dus zijn dat je door moet lopen of fietsen naar de volgende plek, of wachten tot het volgende optreden begint.
 

Programma vorig jaar

EenVijfVijf (155) met Superfood
Locatie: Het Gele Huis
Tijden: 21.15u, 23.30u

Duur: 25 min.

Wij zijn erg trots dat het gelukt is dit knotsgekke Utrechts dansgezelschap naar Zundert te halen. Voortkomend uit breakdancegroep iLL Skill Squad uit Wageningen, heeft deze vriendengroep danscollectief EenVijfVijf opgericht, waarmee ze theatervoorstellingen maken door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren. Zij toeren met hun voorstellingen langs bijna alle theaters in Nederland en hebben op verschillende festivals gestaan, zoals Lowlands, De Parade en Sziget.

Kiki Schippers
Locatie: schuur Veldstraat 52
Tijden: 20.45u, 21.45u, 22.30u

Duur: 20 min.

Een speciale ster die je niet mag missen in onze Starry Night: Kiki Schippers!
Kiki won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten.
Vorig seizoen ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen.
Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als Spijkers met Koppen.
NRC zag een ‘Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig’ en Theaterkrant oordeelde: ‘Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten’.
En dat komt ze doen: ook in Zundert!

Justin Samgar
Locatie: Schuur drankhandel Roovers
Tijden: 20.45u, 21.45u, 22.45u

Duur: 20 min.

Nog zo’n grote naam: Justin Samgar. Justin Samgar is een verhalenverteller die, nadat hij een lokale poetryslam had gewonnen, aan het begin van zijn carrière huisdichter werd bij BNN en 3FM voor diverse radio- en tv-programma ́s. Hij heeft verschillende platen opgenomen waarop hij muziek, tekst en poëzie met elkaar verbindt. Daarnaast heeft hij met zijn poëtische cabaretshow De Absolute Waarheid op verschillende podia gestaan.
De zoon van een predikant die nu zijn eigen waarheid heeft gevonden. Met zijn humor, openheid, charme en een eigenzinnig ritme weet hij dan ook menig publiek te raken.

Liefdes Nacht
Locatie: strand Bij Anna
Tijden: doorlopend

Duur: 10 min

Hoe belangrijk en fijn is het om je liefde voor een ander nog eens hardop uit te spreken? En dat in een feestelijke entourage met kaarsen, mysterieuze muziek, feestelijke kleding en zelfs een bruidsboeket! Tijdens Starry Night willen we bezoekers elkaar een stukje van hun hart aan elkaar beloven. Juist niet alleen voor geliefden, maar ook voor vrienden, familie of zelfs buren of collega’s. Herinneringen worden opgehaald over de ontmoeting, maar er wordt ook geproost op de toekomst.
Geen grap a la trouwen voor 24uur maar een liefdesbelofte aan een dierbare voor altijd!

Flip Noorman
Locatie: Markt Zundert slagerij Van Tichelt
Tijden: 21.00u, 21.45u, 22.30u

Duur: 20 min.

Onder de indruk van zijn gegrom, zijn intensiteit en zijn teksten vroegen we hem voor Starry Night. Flip Noorman is een zanger, songschrijver, poëet, filosoof, stemmingmaker en regisseur ineen. De muziek van Flip Noorman klinkt als de humor van Zappa, de poëzie van Nick Cave en rauw als Tom Waits. Zowel de live-shows als zijn twee albums worden geroemd om originaliteit. Hij is compromisloos, het ene moment de rafelige troubadour en het andere moment de energieke performer. Flip lokt zijn publiek naar zich toe om ze vervolgens genadeloos de nek om te draaien.

Aline, Charlotte en Gregg met NOG 5 MINUTEN..
Locatie: Markt Zundert gemeentehuis
Tijden: 20.45u, 21.30u, 22.15u

Duur: 15 min.

NOG 5 MINUTEN..
Een grote dag. Twee bruiden. Vol verwachting. Alles en iedereen lijkt er klaar voor. Alles is perfect. Nu de bruidegom nog.. In een lichtjes ongemakkelijke sfeer leren de twee elkaar en het publiek kennen. Ze moeten en zullen vandaag trouwen. Vooruit, nog 6 minuten..
Door drie jonge Vlaamse talenten: Aline Cornelissen (18), Charlotte(18) en Gregg(19).

Opening Connectie
Locatie: wegversmalling Klein-Zundert
Tijden: 23.50u

Wat is een mooier moment dan tijdens Starry Night om een nieuw kunstwerk in Zundert te openen? Samen met de burgemeester en de makers nodigen wij u uit om de avond gezamenlijk af te sluiten bij de opening van het kunstwerk CONNECTIE.
CONNECTIE
Een curvende lijn van brugfragmenten, vervliegend vanuit zijn oorsprokelijke plaats. Het kunstwerk ‘Connectie’ van de makers Fien Peeters en Robin Schijfs staat voor de (non-) verbinding tussen Zundert en Klein-Zundert, de verbinding tussen vroeger en nu, tussen buurtschappen en tussen moeder en zoon. Deze cohesie en de dynamiek van een nieuwe randweg worden benadrukt door de fosforescerende coating van de onderdelen: overdag gaat het werk bijna op in zijn omgeving, maar ‘s nachts geven de fragmenten licht. Elke avond na zonsondergang gloeit de verbindingslijn op tussen Zundert en Klein-Zundert, tegen een zwarte achtergrond van nachtelijke boomkwekerijen.

Möbius Piano Trio
Locatie: Berkenring 70 – Vertrek Klassiek Express Jan Koekenplein
Tijden vertrek Klassiek Express: 20.45u, 21.45u, 22.45u (start concert 10 min. later)

Duur: 35 min inclusief vervoer. Concert: 20 min.

Op deze sterrennacht kan klassieke muziek natuurlijk niet ontbreken. Het Möbius Piano Trio vervult uitstekend in die behoefte, met Gyda Stephensen op viool, Alex Geller op cello en Carl van Kuyck op piano.
De drie muzikanten werken samen in het Möbius Ensemble Tilburg MET; een instrumentaal ensemble dat in wisselende bezettingen concerten verzorgt en begeleidingen op zich neemt. Tijdens hun samenwerking ontstond het plan om enkele trio’s te bestuderen. Inmiddels hebben zij diverse werken voor deze bezetting op hun repertoire. Op Starry Night spelen zij werken van W.A. Mozart, S. Rachmaninoff en A. Piazzolla. U kunt zich volledig in klassieke stijl naar de locatie laten vervoeren vanaf het Jan Koekenplein, of u kunt zelf op de fiets naar de locatie gaan.

Petra Dictus met TURNING
Locatie: Levenslust Klein-Zundert
Tijden: 20.30u, 21.00u, 22.00u, 23.00u

Duur: 10 min.

Eindelijk staat onze eigen Zundertse Petra Dictus weer met een performance in Zundert. Zondag 10 juli zal zij in de voorstelling TURNING te zien zijn in Bij Ons in Zundert. Tijdens Starry Night geeft ze een korte preview. Turning is een theaterperformance waarbij het verstrijken van tijd en herinneringen aan vroeger centraal staan. Petra Dictus is zelf het onderwerp van de performance. Regisseur Ronald de Ceuster heeft het maken van theater hernieuwd geïntegreerd in zijn beeldend kunstenaarschap. Beeld, beweging, taal en muziek zijn daarbij gelijkwaardig aan elkaar.

Oumnia Guigui en Paul Duwe
Locatie: tuin pastoriewoning Klein-Zundert
Tijden: 20.30u, 21.00u, 21.30u, 22.30u

Duur: 15 min.

Fijne muziek op een minstens zo fijne plek. Laat je meenemen door de warme, intieme, klanken en soms diepgaande teksten in deze betoverende tuin. Een oase aan rust in de wirwar van beelden deze avond.
Oumnia en Paul leerden elkaar kennen op het conservatorium in Enschede en wisten meteen: wij moeten samenwerken. Dit authentieke duo is moeilijk in een hokje te plaatsen, maar je zou kunnen denken aan een interessante mix van Lianne la Havas qua sound en een relatie tussen Matt Corby en Daughter qua muziek.

De Rode Beer met DE KLEINE MAN
Locatie: Zaal Schuttershof
Tijden: 20.30u, 21.15u, 22.00u, 22.30u, 23.00u

Duur: 8 min

De RodeBeer, het jonge en kersverse duo uit Breda bestaat uit Ianto Rodenburg en Jan de Beer. Vrienden voor het leven en creative partners in crime. Zij experimenteren met fysiek theater, muziek, zang en film en weten het mafste in elkaar naar boven te halen. Ze hebben al verschillende projecten op hun naam staan en een daarvan is het hilarische schepsel van 8 minuten: De Kleine Man.
Een vrolijk intermezzo in deze mooie sterrennacht!

Liz Abels en Teun Donders met MET ZO’N SCHERM
Locatie: Balkon oude maalderij Klein-Zundert Zundertseweg 30a
Tijden: 20.30u, 21.15u, 22.30u, 23.00u

Duur: 10 tot 15 min

We hebben geen idee meer wat er om ons heen gebeurt. Wat voor moois er is. We denken dat we het weten, want we hebben foto’s gemaakt. En filmpjes gezien. Maar de echte avonturiers weten dat foto’s maar een fractie zijn van de schoonheid in het echt. Korte performance van Liz Abels en Teun Donders.

the Strawberry Sailor Singers
Locatie: schuur Veldstraat 52
Tijden: 21.00u, 22.00u, 22.45u

Duur: 15 min
Een cultuurnacht van Zundert bevat natuurlijk niet alleen maar verre sterren. Ook verschillende lokale sterren zijn zeker de moeite waard. De Strawberry Sailor Singers is een groep van ca. 25 man (en één vrouw) die samen shanty liederen zingen. Voorop staat het plezier in de samenzang, daarnaast wil het koor ook op een hoog niveau haar liederen ten gehore brengen. Het repertoire is veelzijdig en er wordt voornamelijk meerstemmig gezongen, onder leiding van dirigent John Kok.

Filmhuis Zundert
Locatie: Cultuurcentrum Zundert
Tijden: doorlopend

Duur: variërend
Bezoek tijdens Starry Night ook het Filmhuis Zundert in CCZ!
Kruip in een lekkere stoel in onze filmhuiskamer, kom even tot rust met een drankje en geniet van een, twee of drie korte bijzondere films!

1. Danny Boy (2010)
Animatiefilm van Marek Skrobecki
Productie Archangel, Se-ma-for Studios
10 minuten.
Een bitter ironisch verhaal van een jonge dichter die leeft in een surreële wereld waarin hij zich niet geaccepteerd voelt. Op de achtergrond hoor je de Ierse ballade Danny Boy.

2. Destino (1946 – 2003)
Animatiefilm van Walt Disney & Salvador Dali
Muziek: Armando Dominguez. Zang: Dora Luz.
6:30 minuten

Een product van en door Dali en Disney. Gestart in 1946 en jaren op de plank blijven liggen. In 2003 heeft een neef van Walt Disney (Roy E. Disney) het werk afgerond. (Dali heeft in feite maar 17 seconden echt aan de film gewerkt.) Duidelijke invloeden van Disney (beeld en geluid) zijn herkenbaar in het eindproduct waarin werken van Dali in elkaar overvloeien rond het verhaal van Chronos en zijn gedoemde liefde voor een sterfelijke vrouw.

3. Cees (2015)
Concept en regie: Alex Hendrickx en Max Wind
Spel: Jan Kooijman, Ariane Schluter, Youp van ’t Hek, Mingus Dagelet, Sigrid ten Napel, Kasper van Kooten, Leopold Witte, Raymi Sambo, Gijs Scholten van Aschat, Peter Blok, Max Wind en Alex Hendrickx

Korte film over de totstandkoming van de film ‘Cees’. Cees is een film over een jonge informatica student die in de problemen komt nadat hij ING gehackt heeft. Alex Hendrickx (Cees) en Max Wind (regie) gaan samen op pad om de rest van de cast rond te krijgen en de film te verwezenlijken.

BuitenSpel theater met verschillende acts
Locatie: verspreid tussen de locaties
Tijden: doorlopend

Duur: variërend

BuitenSpel theater zag in 2014 het levenslicht en biedt jong talent uit Zundert een podium. Voor Starry Night brengen zij onder regie van Bart Mathijssen verschillende korte acts, verspreid tussen de locaties.
Laat u op Starry Night door BuitenSpel Theater vervoeren!

Danssterren Basickx
Locatie: verspreid tussen de locaties
Tijden: doorlopend

Duur: max 2 min.
Basickx, de dansschool van Hilke Bastiaansen en Marleen Hendrickx, zorgt voor danssterren deze avond, letterlijk en figuurlijk. Wanneer u een ster op de grond ziet, kan er zomaar in de buurt een korte danssolo ontstaan. Laat u verrassen onderweg naar een volgende locatie.

Vorige edities